Stichting Leergeld Haarlemmermeer

 
Stichting Leergeld Haarlemmermeer wil dat ook kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen kunnen meedoen met sport, cultuur en extra schoolactiviteiten. Dat is belangrijk, want kinderen die vaak aan de zijlijn staan, kunnen worden buitengesloten en zelfs in een sociaal isolement raken.
In onze gemeente leven meer dan 3.300 kinderen op of onder de armoedegrens. Met een beetje hulp zorgen we ervoor dat zij volop mee kunnen doen aan sportieve, schoolse en culturele activiteiten.
 
We zijn er voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit de gemeente Haarlemmermeer. Stichting Leergeld Haarlemmermeer betaalt mee aan contributies voor sportverenigingen, muziekles, dansles of zorgt voor aanschaf van computers, fietsen, deelname aan schoolreisjes, huiswerkbegeleiding of zwemlessen. We betalen altijd rechtstreeks aan de school, club of vereniging. Leergeld kent in principe vergoedingen toe vanaf de datum van uw aanvraag. We vergoeden dus geen kosten achteraf.
Wij raden u aan eerst de aanvraag in te dienen bij Stichting Leergeld Haarlemmermeer, voordat u zich inschrijft bij een club of vereniging. Dit om teleurstelling bij afwijzing te voorkomen. Kijk bij werkwijze om te zien wat er gebeurt als u een aanvraag indient. 

Wilt u ook weten wat Stichting Leergeld Haarlemmermeer voor u kan betekenen? Bezoek de pagina met ervaringsverhalen of kijk naar het verhaal van mevrouw Deekman: