Hoofddorp Aan Zee: ga je ook mee?

Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes van vorig jaar, komt het vrolijke vakantieproject Kinderen Aan Zee dit jaar ook weer terug maar dan groter en beter!

Van 20 t/m 22 juli (XL: 12 t/m 15 jaar) en 23 t/m 27 juli (junior: 9 t/m 12 jaar) van 10:00 tot 16:00 maken kinderen samen met professionele kunstenaars, welzijnsbegeleiders en andere professionals een bijzonder project in het groenste stukje van Hoofddorp centrum. Voor kinderen binnen de doelgroep van Leergeld, dragen we als Leergeld Haarlemmermeer graag een financieel steentje bij.

Zo moet het er ongeveer uit gaan zien: Een klein festival terrein, creatieve kinderen en begeleiders vanuit kunst, educatie en welzijn. Diverse gereedschappen, een 3D printer, schildersezels, kwasten en andere kunstmaterialen. Een pipowagen met daaromheen picknicktafels, knusse tenten, een cateringcaravan en de nodige ‘vakantieversiering’. Een achtergrond muziekje, lekkere gezonde lunch, verfrissende drankjes en een hoop gezelligheid. Dat is Hoofddorp Aan Zee.

Tijdens het project mogen kinderen helemaal los gaan met hun fantasie met slechts een thema als richtlijn, de kinderen bepalen wát er gemaakt wordt. De samenwerking tussen verschillende organisaties biedt de kinderen brede kennis en ervaring. Hun wildste ideeën bespreken ze telkens in groepjes met andere kinderen en begeleiders. Samen fantaseren ze verder en bespreken hoe deze fantasie werkelijkheid kan worden. De begeleiders helpen de kinderen om hun droom te realiseren. De kinderen doen veel nieuwe ervaringen met kunst, taal en ambacht op en tegelijk hun eigen vakantieparadijs maken, met wie weet een blijvend resultaat in Hoofddorp centrum.

Dit avontuur vindt plaats 20 t/m 22 juli (XL: 12 t/m 15 jaar) en 23 t/m 27 juli (junior: 9 t/m 12 jaar) van 10:00 tot 16:00. De laatste dag is er ’s middags een spannende presentatie voor ouders, verzorgers, broertjes en zusjes. Hierbij zijn alle kinderen van beide edities aanwezig. Deelnemen kan alleen als je alle dagen meedoet. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €25,- (XL) of €50 (junior) wat goed is voor alle dagen deelname, lunch en drinken. Mocht het inschrijfgeld een belemmering vormen, Stichting Leergeld Haarlemmermeer helpt van harte mee om deelname mogelijk te maken. Aanmelden kan via de website: www.kinderenaanzee.nl en kies vervolgens Hoofddorp.