Stapelopfietsen helpt kinderen op weg

Stichting Leergeld Haarlemmermeer werkt al sinds december 2014 samen met fietsenleverancier ‘Stapelopfietsen’ uit de wijk Floriande in Hoofddorp. Dankzij de samenwerking zijn in 2017 maar liefst 170 fietsen verstrekt aan kinderen (vanaf groep 7) uit gezinnen met een minimum inkomen die naar (de middelbare) school willen fietsen.

Juist een fiets kan voor kinderen uit deze doelgroep het verschil maken. Dankzij hun fiets wordt hun wereld vergroot en kunnen ze eenvoudig afspreken met vriendjes, of naar een sportclub gaan. Bovendien houdt fietsen de kinderen in beweging.
Eigenaar Helmich Hoegen Dijkhof is erg blij met de samenwerking met Leergeld. “Het is fijn om als ondernemer op deze manier bij te kunnen dragen aan zo’n goede zaak. Ik zorg ervoor dat ik voor Leergeld een assortiment fietsen klaar heb staan, waar zij vervolgens de kinderen weer blij mee kunnen maken. Ouders krijgen van Leergeld een brief en kunnen daarmee naar onze winkel komen om een fiets uit te zoeken. De fietsen kunnen soms direct en anders binnen een week gebruiksklaar worden afgeleverd.”