Stichting Regionaal Onderwijs Bureau schenkt ruim 5.000 euro aan Stichting Leergeld Haarlemmermeer

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB). Het gaat om een bedrag van maar liefst € 5.144,56.

Beverwijk/Hoofddorp, 6 maart 2018 – Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB). Het gaat om een bedrag van maar liefst € 5.144,56. Deze donatie kan Leergeld uitstekend gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar mee kunnen doen aan sportieve, culturele en schoolse activiteiten. De donatie zal met name worden gebruikt om kinderen uit deze doelgroep de kans te geven om via de studiebieb in Haarlemmermeer hulp te krijgen bij het plannen, organiseren en maken van schoolwerk.

Namens Stichting Leergeld Haarlemmermeer namen Aarnoud van der Deijl en Madeleine Wink de donatie in ontvangst. Zij ontvingen deze donatie uit handen van Berber Hoekstra en Frank Husken namens SROB en August van Dommele van Groenendijk Onderwijs Administratie.

SROB samen met Groenendijk Onderwijs Administratie
Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB) was een klein, zelfstandig opererend kantoor op het gebied van onderwijsdienstverlening. Meer dan 40 jaar heeft zij in de regio tussen Hoorn en Haarlem voor meer dan 30 onderwijsbesturen de financiële- en salarisadministratie verzorgd.
In de afgelopen jaren werd de markt voor de onderwijsdienstverlening er niet gemakkelijker op, door zwaardere eisen in wet- en regelgeving en een toenemende complexiteit van systemen. Deze ontwikkelingen hadden tot gevolg dat SROB samen is gegaan met Groenendijk Onderwijs Administratie. In de stichting bleef nog wat geld achter en het bestuur besloot om dat te schenken aan een goed doel ten behoeve van het onderwijs. Dat goede doel werd gevonden in Stichting Leergeld Haarlemmermeer.