Doel en beleid

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Ons doel

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in een gezin met geldzorgen. Zonder steun dreigen deze kinderen aan de zijlijn van de samenleving terecht te komen. Leergeld Haarlemmermeer wil op een duurzame manier investeren in de deelname van deze kinderen aan de maatschappij en in hun ontwikkeling.

Onze missie

Leergeld Haarlemmermeer heeft als missie het voorkomen is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met geldzorgen. Wij bieden deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, die voor andere kinderen heel normaal zijn. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Het motto van Leergeld is: nu meedoen is straks ook meetellen.

Ons beloningsbeleid

De vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersvergoeding conform de overheidsrichtlijnen. De teamleider en coördinator zijn betaalde krachten conform CAO Sociaal Werk. Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor het werk dat zij verricht.

Ons overige beleid

Je vindt hieronder het beleidsplan van Leergeld Nederland.

Om zorgvuldig om te gaan met onze vrijwilligers heeft Leergeld Haarlemmermeer zelf een vrijwilligersbeleid gemaakt. Ook hebben wij een integriteitsbeleid
De bijbehorende bijlagen:

- bijlage 4a
- bijlage 4b
- bijlage 5
- bijlage 7
- bijlage 8