Wie wij zijn

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Leergeld Haarlemmermeer richt zich op kinderen uit gezinnen met weinig geld. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie op allerlei gebieden buiten de boot te vallen. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Onze missie is dat alle kinderen kunnen meedoen zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en dezelfde kansen krijgen. En nu meedoen zorgt er ook voor dat de kinderen later ook kunnen meedoen in de maatschappij!

Wij helpen met sport-, cultuur- en welzijnsactiviteiten, zoals muziekles, scouting, zwemles of sportkamp. Maar bijvoorbeeld ook met een fiets, verschillende projecten of een extra bijdrage voor talenten en extra schrijnende situaties.

Structuur van de organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met slechts twee betaalde medewerkers: onze teamleider Inez de Ruiter stuurt de gehele uitvoeringsorganisatie aan. Onze coördinator Talitha Regterink geeft leiding aan het kantoorteam.
Op landelijk niveau zijn op dit moment meer dan 113 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vooral vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch heeft de vereniging een landelijk bureau.

Bestuur Leergeld Haarlemmermeer

Voorzitter: Loek van der Kroon
Penningmeester: Henk van der Eem
Secretaris: Jeroen Dudok
Bestuurslid: Wim Christe
Bestuurslid: Egbert de Jong
Bestuurslid: Annemarie Veenstra
Bestuurslid: Margot Andriessen
Bestuurslid: Ton Overgaag