Hoe kun je helpen?

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Het zal je maar gebeuren

Na een scheiding val je als ouder in een financieel gat. Je moet de huur nu alleen betalen, de oplopende energiekosten, het eten dat steeds duurder wordt. En dat met opgroeiende kinderen. Je jongste heeft nog geen zwemdiploma en de oudste twee moeten van voetbal af, want je kunt de kosten van jouw inkomen niet meer betalen. Je kunt voor je kinderen geen nieuwe schoenen kopen, geen verjaarscadeau betalen en je kinderen kunnen niet meer trakteren op school. Jij voelt je schuldig, verdrietig, wanhopig en kunt door je enorme zorgen niet meer zo goed zorgen voor je kinderen. De kinderen kunnen niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Hun sociale ontwikkeling stokt en hun kansenongelijkheid in het onderwijs neemt toe. Om nog maar te zwijgen over de emoties die er bij komen kijken en de invloed van stress op hun gezondheid en de ontwikkeling van hun hersenen.

Onze ambitie

Leergeld Haarlemmermeer heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van deze kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Kinderen die aan waar en hoe ze opgroeien niets kunnen doen. Wij bieden daarom kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar zodat ook zij mee kunnen doen. Met bijvoorbeeld een fiets, zwemles, sport, muziekles en nog veel meer. Zo kunnen de kinderen hun kennis, sociale en emotionele vaardigheden en hun unieke talenten zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen de beste kans krijgen om volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

Het is de ambitie van Leergeld Haarlemmermeer om ervoor te zorgen dat ál deze kinderen in de Haarlemmermeer de kans krijgen om mee te doen. Elk jaar helpen we weer meer kinderen en ook voor de komende jaren wordt verdere groei verwacht. 

Daarom hebben we jouw bijdrage nodig. Help ons helpen!